Cuma, Ağustos 27, 2010

Katili unutma bugün HİROŞİMA !



65 yıl oldu! 65 yıl sonra acısı hafifleyenlere, ciğeri soğuyanlara yazıklar olsun!

6 Ağustos 1945, Hiroşima`ya ve 3 gün sonra Nagazaki`ye yani sivillerin yaşadığı şehirlere atom bombası atılalı tam 65 yıl oldu.


Sabah 08:16, çocuklarına kahvaltı hazırlayan anneler, sokakta yürüyen öğrenciler, güneşte biraz huzur bulmak isteyen yaşlılar, tren ve tramvaylarda uyuklayan yolcular, tahta oyuncaklarıyla oynayan bebek ve çocuklar ve oyuncakları ve kedileri ve köpekleri... Hiroşima`nın hepsi buharlaştılar.


O anda ölmeyenler,  saatler, günler ve aylarca süren dehşet bir acıyla kıvranarak son nefeslerini beklediler. Etkisi onlarca yıl süren radyasyona bağlı hastalıklar ve ömür boyu süren sakatlıklar...


3 gün sonra Nagazaki`de diğer patlama gerçekleşti. Hiroşima`nın kaderini paylaşan yüz binlerce insan.


Bu iki atom bombası saldırısında, 220.000 `in üzerinde insan o gün içinde öldüler. Hiroşima ve Nagazaki`de yaşamaktan başka suçları olmayan yüz binlerce insan!


Gözden kaçan diğer ABD soykırımı ; Amerika`nın Tokyo bombardımanı. 140.000 SİVİLİN hayatını kaybettiği ve yaklaşık 278.000 evin tamamen yandığı bombardıman.

20. yy ortasında herkesin gözü önünde katledilen yüz binlerce sivil.

21. yy’da içinde terörist var bahanesi ile işgal edilen Afganistan. Kitle imha silahı var bahanesi ile işgal edilen doğrudan ve dolaylı 1 milyon insanın yaşamını yitirdiği Irak ve müstakbel katliam rotası İran.

Amerika Birleşik Devletleri yaptığı saldırılardan dolayı hiç özür dilemedi. Şımarık Amerikan pilotları ve bombaları taşıyan uçakların pilotları hiç vicdan azabı çekmediklerini söylediler. Yüzsüz Amerikan sineması, Japonların bu bombayı "hak ettiğini" kanıtlamaya çalışan onlarca film çekti.

NATO`ya bağlı "Demokratik" "Barışçıl" devletlerin hükümetleri yapılan vahşeti dile getirmeye çekindiler, hala çekinirler...

Türkiye’mizin yöneticileri başka devletlere kızar ve öfkelenir. Lakin her zemin ve şartta bu soğukkanlı katil devletin stratejik ortağı olmakla gururlanır.
N`olur unutmayın! Son iki yüzyılın en büyük sivil katliamcısını ve ölenleri..

Hiç yorum yok: