Salı, Ekim 10, 2006

Demokratik Hümanist Fransa !!!




Fransa, Cezayiri 1830 dan 1962 ye kadar işgal etmiştir. Bu sürede Cezayir halkı sürekli direnmiş ve hakkını savunmaya çalışmıştır. Direnişin en şiddetli zamanı; 1954 -1962 yılları arasında oldu. Fransa Cezayirde bir buçuk milyon (1 500 0000 ) insanı şehit etmiştir.

Benin, Burkina-Faso, Cibuti, Çad, Gabon, Gine, Kamerun, Komor Adaları, Moritanya, Nijer, Senegal, Tunus, Tunus, Vietnam.

Fransa, yukarıda saydığım ülkeleri işgal etmiş maddi kaynaklarını çalmış yada çalmaya çalışmış ve de halklarına işkence edip öldürmüştür.

Her fırsatta düşünce özgürlüğünden ve insan haklarından söz eden ve bu konuda kendini sorumlu müdür tayin eden Fransa ifade ettiğimiz işgalleri ve fazlasını yapmış, halihazırda ülkesinde yaşayan göçmenlere ve afrika kökenli vatandaşlarına ayrımcılık yapmakta ve kendi içinde yaşadığı isyanları son derece sert ve kanlı bastırmaya çalışmaktadır.

Antepte maraşta yaşadıklarımızı biz biliriz. Fransanın ve batı emperyalizmin bir yere nasıl demokrasi ve huzur getirdiğini ırak bilir afrika bilir.
Umut ediyorum derin uykudaki Türk halkı ve yönetimi bu sefer gururunu , onurunu ve haysiyetini çiğnetmesin.

Batının işine gelen ve Türk dışı tüm eski kardeşlerimiz ve akrabalarımızı dışlayan farkında olmadan sevr e çanak tutan mikro milliyetçi söylemleri de batıya bakmaktan boynu tutulmuş saplantılı batı yanlısı söylemlerlerden de kurtulma umuduyla...



Hiç yorum yok: